В СВЕТА НА ОБЕКТНИТЕ ОТНОШЕНИЯ – въвеждащ курс в теорията на обектните отношения в психоанализата

Поради големия интерес и запълнилата се група, обявяваме, че няма да можем да приемем повече заявки за участие в курса! Онези от вас, които до 27.11.23 са завършили своята резервация (регистрация + заплащане), ще получат имейл с допълнителна логистична информация за началото на курса и разпределението на водещите по дати. 🪻Благодарим за интереса и доверието ви! На всички участници пожелаваме на добър час в света на обектните отношения!:)

Комитет за организиране на събития на ДПП

***

Дружеството за психоаналитична психотерапия (ДПП) има удоволствието да ви покани на въвеждащ курс в теорията на обектните отношения в психоанализата с психоаналитични психотерапевти и психоаналитици, формирани и практикуващи в школата на обектните отношения, членове на ДПП.

* Програмата на курса е организирана около основните концепти и достижения на Британската школа на обектните отношения и работата на Мелани Клайн, Хана Сийгъл, Бети Джоузеф, Хърбърт Розенфелд, Уилфред Бион, Доналд Мелцер и др.

* Водещи на семинарите: Психоаналитични психотерапевти и психоаналитици, формирани и практикуващи в школата на обектните отношения в психоанализата, членове на ДПП.

Използвана картина за плаката на събитието: Max Ernst, Das Schnabelpaar, 1953

Използвана картина за плаката на събитието: Max Ernst, Das Schnabelpaar, 1953

* Продължителност на курса:

6 месеца/2 семинара месечно

11 теми, огранизирани в 11 семинара

* Продължителност на всеки семинар:

90 минути

* Начален час на провеждане:

11.00 часа

* Период на провеждане:

3 декември 2023 – 22 юни 2024 г.

Съдържание на курса – 11 семинара, организирани в следните теми:

 1. Несъзнавана фантазия – 3.12.2023
 2. Вътрешни обекти – 17.12.2023
 3. Параноидно – шизоидна позиция – 20.01.2024
 4. Депресивна позиция – 3.02.2024
 5. Едипов комплекс – 17.02.2024
 6. Проективна идентификация – 9.03.2024
 7. Суперего – 23.03.2024
 8. Завист – 6.04.2024
 9. Формиране на символи – 18.05.2024
 10. Патологични организации – 8.06.2024
 11. Пренос и контрапренос – 22.06.2024

N.B. Не е възможнa регистрация и участие само в една или няколко от темите на курса – курсът се записва като пакет от всички единадесет теми, които са свързани помежду си и представляват въведение в базисните феномени от света на обектните отношения в психоанализата.

* Начин и място на провеждане:

На живо в гр. София, точният адрес ще бъде предоставен на участниците в курса след формиране на групата. По изключение два от семинарите ще се проведат онлайн, тъй като един от преподавателите на курса е в чужбина. Курсът няма да предоставя като алтернатива на присъствения формат хибридна форма на участие.

* За кого е подходящ курсът:

 • Психолози
 • Психотерапевти
 • Кандидати в обучение по психотерапия
 • Студенти по психология, медицина и социални дейности
 • Лекари
 • Социални работници
 • Медицински специалисти

Завършилите курса ще получат сертификат от Дружеството за психоаналитична психотерапия за преминат теоретичен курс “Въведение в обектните отношения” с продължителност 22 учебни часа.

N.B. Преминатият курс не предоставя психотерапевтична правоспособност. Повече за сертифицираното обучението по психоаналитична психотерапия на ДПП, което предоставя тази възможност, можете да прочетете тук

* Регистрация  и такса участие:

За да се регистрирате за събитието е необходимо:

 1. Да попълните следната онлайн регистрационна форма
 1. Да заплатите таксата за участие по банкова сметка на ДПП.

Таксата за участие в теоретичния курс е 500 лв. и може да бъде заплатена наведнъж или на две вноски. В случай, че е по-удобно плащане на вноски, първата част от 250 лв, трябва да бъде платена до 27 ноември  2023г., а втората – до края на месец март 2024г.

Заплащането става единствено чрез банков превод на следната сметка:

Получател: ДРУЖЕСТВО ЗА ПСИХОАНАЛИТИЧНА ПСИХОТЕРАПИЯ (ДПП)
IBAN: BG24 UBBS 8888 1000 9209 46
BIC: UBBS BGSF
Основание: теоретичен курс ДПП + име и фамилия

Не е възможна регистрация и/или заплащане на място.

За въпроси и допълнителна информация може да се свържете с нас на имейл: events@dpp-bg.org

 

На 05.03. и 06.03.2021 ще се проведе делегатски конгрес на Европейската федерация по психоаналитична психотерапия (ЕФПП), в който ще участват делегатите на ДПП в секция „Възрастни“ Елена Божинова и Гергана Далова. Във връзка с продължаващата пандемична обстановка, провеждането на събитието е планирано изцяло онлайн през зуум-платформа.

Селина Перочевич – удостоена с Годишна Награда на БАП 2020 за значим принос към развитието на обучението по психоаналитична психотерапия в България, чрез въвеждане на метода „Наблюдение на бебета”