Д-р Алберто Хан – Състоянието на ума на психоаналитика и растежът в психоаналитичния процес

Публично откриване на 4тата академична година от Обучение по психоаналитична психотерапия

1 октомври 2021г., 18.15 – 20.15 часа, онлайн през Зуум

Дружество за психоаналитична психотерапия (ДПП) ви кани на представянето на статията на д-р Алберто Хан “Състоянието на ума на психоаналитика и растежът в психоаналитичния процес”. Представянето е част от откриването на новата учебна година на Oбучение по психоаналитична психотерапия към ДПП.

В статията си д-р Алберто Хан се фокусира върху вътрешния свят на аналитика и  обсъжда  по-комплексните трудности, присъщи на работата ни с пациенти. За тази цел той изследва ролята и функцията на интуицията за възприемчивостта и разбирането на аналитика, както и трансформацията на несъзнавано знание в интерпретации. Изборът на езика на интерпретациите и сензитивността, която води до искрен контакт с пациента, подпомага прогреса на преноса и позволява да се случи процес на развитие и растеж в аналитичната връзка.

Ще бъде обсъдено и какво се случва, когато има провал в употребата на интуицията при изграждането на интимността, както и някои технически грешки, които често се срещат в практиката ни.

Д-р Алберто Хан е аналитик от Британският психоаналитичен институт, тренинг аналитик към Клиника Тависток, Лондон; преподава във Великобритания, Италия, Испания, България, САЩ, Чили.

Представянето ще бъде на английски език с осигурен превод на български.

За регистрация за участие, моля свържете се с нас на имейл: events@dpp-bg.org

Участието в събитието е безплатно.